Nyheter

Nya styrelseledamöter valda

Av 24 maj, 2017 No Comments

Lars Rundblom, styrelseledamot, Gustav Hjärn, vd, och Lars Grafström, styrelseledamot i Ifrågasätt.

Lars Grafström, en av nyhetsmagasinet Fokus grundare och tidigare vd, är en av de nya ledamöterna i Ifrågasätts styrelse.

– När vi startade Fokus var en av våra ambitioner att skapa ett forum för fördjupande politisk journalistik, säger Lars Grafström. Och det skapas väldigt mycket god journalistik i Sverige, men sedan då? Det Mediesverige saknar nu är ett bättre utbyte med kloka läsare, och här kommer Ifrågasätt fylla en viktig roll.

Ifrågasätts kommentarsplattform börjar bli mogen för skarp drift och bolagets utveckling går därför in i en ny fas där kontakter med de svenska mediehusen blir allt viktigare. Även Lars Rundblom, tidigare vd för Göteborgs-Posten, valdes in i styrelsen på Ifrågasätts årsstämma i går den 23 maj.

– Det känns inspirerande att få vara med när Ifrågasätt går in i ett skarpt läge. De flesta mediehus strävar efter stor interaktivitet med läsare och opinionsbildare, men moderering dygnet runt och nättroll med många identiteter tar stora resurser från medieföretagen. Därför tycker jag att Ifrågasätt har en viktig funktion för att möjliggöra ”det goda samtalet”, säger Lars Rundblom.

– Vi är oerhört glada över att få in inte bara en, utan två tunga medienamn med djup marknadskunskap och många viktiga kontakter. Dessa rekryteringar ligger helt i linje med vår strategi när vi nu flyttar fokus från utveckling till försäljning, säger Gustav Hjärn, grundare och vd för Ifrågasätt.

Henric Wiklund, grundare och tidigare vd för Phonera, blev omvald som ordförande för styrelsen. Mats Nilsson, advokat och partner vid MAQS advokatbyrå, och P Magnus Olsson, Unigrafic AG, valdes om som ledamöter samt Mattias Tönnheim, grundare av Samurai PR, valdes till suppleant.