Nyheter

Vinnova finansierar debattplattform från Ifrågasätt

Av 14 juni, 2017 No Comments

Ifrågasätt har beviljats bidrag på upp till 227 700 kronor av Vinnova för att utöka vår kommentarsplattform till att även kunna erbjuda debattartiklar, insändare och medborgarjournalistik. Målet är även att genom samarbetet hitta lösningar för att rekommendera och bjuda in skribenter till relevanta debatter.

– Intresset för vår kommentarsplattform ökar och med Vinnovas finansiering kan vi parallellt utveckla en debattplattform som svenska medieaktörer kan använda för att skapa en arena för samhällsdebatt utan hot och hat, säger Gustav Hjärn, vd för Ifrågasätt.

En viktig komponent för utvecklingen av plattformen är tillgång till Bisnodes tjänster för att kunna validera användaruppgifter, så att andra skribenter och besökare kan känna sig säkra på att skribenterna är dem de säger sig vara.

– Ifrågasätt har hittat ett spännande sätt att använda sig av våra tjänster som passar perfekt in i Vinnovas utlysning Öppen innovation i industrin. Vi ser mycket fram emot att jobba med Ifrågasätt i det här projektet, säger Joakim Skog, Innovation Specialist på Bisnode.

Ifrågasätt är en av fyra aktörer som tillsammans med Bisnode fram till nästa sommar ska utveckla olika nya sätt att använda Bisnodes tjänster.

Vinnova har beviljat ansökan till utlysningen Öppen innovation i industrin med följande motivering: ”Ansökan är välskriven och efter intervju och komplettering bedöms den som en spännande möjlighet för öppen innovation. Den förväntade inverkan på det svenska ekosystemet bedöms vara stor och ansökan har därför prioriterats för att erhålla Vinnovas finansiering.

Beslutet baseras på en bedömning av projektets potential, aktörskonstellation och genomförbarhet. Bedömningen är en sammanvägd värdering efter intervjumöte med Vinnova som baserats på en föregående rekommendation gjord av externa bedömare och Vinnovas handläggare. När utlysningen stängde hade 25 ansökningar skickats in. De ansökningar som avslogs bedömdes inte uppfylla kriterierna i lika hög grad som de som beviljats.”

Bisnode är ett marknadsledande europeiskt data- och analysföretag som hjälper företag att hitta och hantera sina kunder genom hela kundlivscykeln. Bisnode är pionjärer inom Smart Data för att ge sina kunder möjligheten att fatta smartare beslut. Bisnode är 2 100 anställda i 18 länder i Europa med huvudkontor i Stockholm.